marți, 19 octombrie 2010

ALATURI DE ALEXANDRU MUSINA

Alaturi de Alexandru Musina

13/10/2010

categorie: Guvernare, administrativ, Social.

Către doamna procuror general Laura Codruţa Kovesi,
şi domnul ministru al Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş

Doamnă Procuror General,
Domnule Ministru,

Ne alăturam d-lui Alexandru Muşina, profesor universitar doctor al Facultăţii de Litere a Universităţii „Transilvania“ din Braşov, membru al Uniunii Scriitorilor din România, în legătură cu un caz aberant care se întâmplă în România, liberă de comunism de aproape 21 de ani. Citez din scrisoarea deschisă a d-lui Musina, publicată în Observator Cultural, nr. 545/08.10.2010 (http://www.observatorcultural.ro/index.html/Mama-mea-e-traficant-de-droguri*articleID_24358-articles_details.html):

"Concret: în data de 30 septembrie 2010, mama mea, Muşina Viorica, pensionară, în vîrstă de 75 de ani, a fost citată la Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Braşov, în calitate de învinuit, în dosarul nr. 226 D/ P/ 2009.

Citaţia de la celebra DIICOT sună astfel:
Numita Muşina Viorica din Mun. Braşov, str. Castelului nr. 104, ap. 6, jud. Braşov este chemată la acest parchet, camera P18, pentru ziua de 5.10.2010, ora 11:00, în calitate de învinuită, obiectul cauzei fiind Art. 2 din Legea nr. 143/2000.
Conform Art. 176, lit.e din Codul de Procedură Penală, aveţi dreptul la un apărător cu care să vă prezentaţi la termenul fixat.

În caz de neprezentare, se va dispune citarea cu mandat de aducere.
PROCUROR,
CRISTINA PAULA JAGĂ"

Asa cum demonstreaza dl Musina, este vorba de fapt de o razbunare a primarului din Şinca Nouă, judeţul Braşov, Dumitru Flucuş pentru un caz mai vechi, in care a abuzat grosolan de functia pe care o detine.

Ca atare, cerem alaturi de dl Alexandru Musina:
1. să faceţi o anchetă internă serioasă referitoare la acest caz
2. să-i sancţionaţi pe toţi cei care se fac vinovaţi de asemenea injustiţie, inclusiv prin demiterea lor.

Va multumim!
Dorin David, scriitor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trandafirii

Câțiva trandafiri încă înfloriți în plină toamnă în stradă. Copyright: Ecaterina Ștefan