marți, 23 noiembrie 2010

Festivalul Filmului Romanesc la Moscova

In perioada 18 noiembrie – 1 decembrie 2010 se desfasoara prima editie a Festivalului Filmului Romanesc la Moscova. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Roman cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, al Muzeului Filmului Rus, al Ambasadei Romaniei la Moscova si al Cinematografului Hudojestvennii. Proiectiile vor avea loc la Cinematograful Hudojestvennii din Moscova.

Vor fi proiectate filme romanesti premiate la festivalurile internationale de film de la Cannes, Venetia si Berlin, precum Reconstituirea, Terminus Paradis si Balanta, regia: Lucian Pintilie; Croaziera, regia: Mircea Daneliuc; Concurs, regia: Dan Pita; E pericoloso sporgersi, regia: Nae Caranfil; 4 luni, 3 saptamini si 2 zile, regia: Cristian Mungiu; Hirtia va fi albastra, regia: Radu Muntean; A fost sau n-a fost?, regia: Corneliu Porumboiu; Moartea domnului Lazarescu, regia: Cristi Puiu; California Dreamin’ (nesfirsit), regia: Cristian Nemescu; Calatoria lui Gruber, regia: Radu Gabrea; Cea mai fericita fata din lume, regia: Radu Jude; Train de vie, regia: Radu Mihaileanu. Festivalul include si o seara de scurtmetraje, pe afisul careia figureaza Trafic, regia: Catalin Mitulescu, Un cartus de kent si un pachet de cafea, regia: Cristi Puiu si Megatron, regia: Marian Crisan.

Pe 18 noiembrie, la Seara de gala, a fost proiectat filmul Cea mai fericita fata din lume, regia: Radu Jude, in prezenta E.S. Constantin Mihail Grigorie, ambasadorul Romaniei la Moscova, a domnului Naum Kleiman, directorul Muzeului Filmului Rus, a domnului Marian Tutui, director adjunct al Arhivei Nationale de Filme din Romania, precum si a reprezentantilor studiourilor MOSFILM si ai primariei orasului Moscova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trandafirii

Câțiva trandafiri încă înfloriți în plină toamnă în stradă. Copyright: Ecaterina Ștefan