joi, 20 ianuarie 2011

Daniela CUJBA

Apel la realizarea de filme de foarte scurt-metraj
Miercuri, 19 ianuarie, ora 18.00, sala „B. Fondane”, Centrul Cultural Francez din Iasi

Miercuri, 19 ianuarie, de la ora 18.00, in sala „B. Fondane” a Centrului Cultural Francez din Iasi (bd. Carol I nr. 26), va avea loc apelul la realizarea de filme de foarte scurt-metraj pentru sectiunea „Around Très Courts” (selecţia naţionala de filme romanesti) • Filmele vor fi selectionate pentru a fi proiectate in cadrul editiei de anul acesta a Festivalului de Film de Foarte Scurt-Metraj (Festival des Très Courts) (care va avea loc in Romania intre 6 si 8 mai 2011; la Iasi evenimentul va avea loc vineri, 6 mai 2011) • Programul serii cuprinde si o proiectie de filme de foarte scurt-metraj •

Sub eticheta „Around the Très Courts” sunt grupate filme realizate în România, care vor fi proiectate în afara competiţiei internaţionale. Este o ocazie excelentă pentru cineaştii amatori sau profesionişti, studenţii la film şi arte vizuale, sau pentru cei care au pur şi simplu o idee deosebita pe care doresc să o arate lumii întregi, să îşi demonstreze talentul. Singura condiţie impusă este ca durata filmului sa nu depăşească 3 minute (fara generic). Toate genurile sunt acceptate : ficţiune, documentar, animaţie. Participarea este gratuită.

4 martie 2011 este data limita de trimitere a filmelor de foarte scurt-metraj, însoţite de formularul de înscriere, pe adresa Centrului Cultural Francez din Iasi (bd. Carol I nr. 26). Apelul CCF Iasi se adreseaza exclusiv realizatorilor care locuiesc si isi desfasoara activitatea in regiunea Moldovei (Bacau, Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui, Vrancea) si Republica Moldova. Concurentii din celelalte zone ale tarii vor trimite filmele la Centrele Culturale Franceze din Cluj-Napoca si Timisoara.

Festivalul International de Film de Foarte Scurt-metraj (Festival des Très Courts) se va desfasura in perioada 6-8 mai 2011 in 80 de orase din 17 tari si in 25 de orase din Romania. Festivalul propune doua sectiuni: una internationala si alta romaneasca.

În luna martie, un juriu format din specialişti ai audiovizualului, membri ai reţelei culturale franceze şi parteneri va selecţiona intre 10 şi 30 de filme româneşti care vor alcătui selecţia „Around the Tres Courts” 2011. Aceasta va fi proiectată in perioada 6-8 mai 2011, alături de selecţia internaţională, în cele 25 de oraşe din România participante la festival. Cu aceasta ocazie, publicul va vota si va alege cele mai bune filme de foarte scurt-metraj aflate in competiţie, filme care vor fi trimise la Paris pentru a fi jurizate în competiţia internaţională din 2012.

Regulamentul şi fişa de înscriere în Festival, precum şi alte detalii sunt disponibile pe site-ul Très Courts Romania: www.trescourt.ro sau www.foartescurt.ro, secţiunea Regulament.

Daniela CUJBA
Aşteptam filmele de foarte scurt-metraj in format video-DVD pana pe 4 martie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trandafirii

Câțiva trandafiri încă înfloriți în plină toamnă în stradă. Copyright: Ecaterina Ștefan