vineri, 14 septembrie 2012


Studiul care te va face să închizi imediat calculatorul. Ce schimbări au loc în creierul utilizatorilor de Internet


Consumam de 3 ori mai multa informatie decat in anii 1960, iar creierul ni se schimba intr-un mod trist. Infografic.
infografic internetul ne distruge creierul size6 Studiul care te va face să închizi imediat calculatorul. Ce schimbări au loc în creierul utilizatorilor de Internet
Timpul petrecut pe Internet e un motiv de ingrijorare pentru cercetatori si pentru doctori. Iar una dintre probleme este ca nu stam cu un singur tab deschis in browser, ci alergam intre mailuri, Facebook, site-uri de pe care ne cumparam haine, site-uri ale companiei.
Acest multi-tasking ( accesarea a mai multor pagini de internet in acelasi timp) creste nivelul de stres si ne omoara gandirea creativa, potrivit unui studiu publicat de ForensicPsychology.net. Iar concluziile acestuia nu sunt chiar convenabile.
Oamenii de stiinta spun ca multi-tasking-ul online nu ne ajuta nici creierul si nici starea de spirit. Utilizatorii de Internet care il practica au de 2,5 ori mai multe sanse de a fi depresivi. Si, in plus, dependenta de Internet reduce materia alba a creierului nostru, adica portiunea responsabila cu memoria, cu vorbirea si cu abilitatile senzoriale. 61% dintre noi sustin ca sunt dependenti de Internet. Studiul mai arata ca acum, fata de anii 1960, consumam de 3 ori mai multa informatie. Ca sa fie totul clar, mashable.com  prezinta un infografic:
infografic internetul ne distruge creierul 442x5000 Studiul care te va face să închizi imediat calculatorul. Ce schimbări au loc în creierul utilizatorilor de Internet



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trandafirii

Câțiva trandafiri încă înfloriți în plină toamnă în stradă. Copyright: Ecaterina Ștefan