marți, 27 august 2013


ora: 13:56, 27 aug 2013 2155 11 Autor: Dumitru Ciorici

Rezultat FINAL: TOP 10 romane basarabene din ultimii 50 de ani!


Rezultat FINAL: TOP 10 romane basarabene din ultimii 50 de ani!
TOP 10 romane basarabene
Top 10 romane basarabene din ultimii 50 de ani
Foto: UNIMEDIA
Stop votare. Vizitatorii UNIMEDIA împreună cu criticii literari au realizat un TOP 10 al celor mai bune romane basarabene scrise în ultimii 50 de ani.

Acțiunea a fost lansată de UNIMEDIA și Editura Cartier în ajunul sărbătorii naționale „Limba noastră cea română”, ca un prilej de a aprecia valorile noastre naționale și de a stimula lectura în limba română în rândurile cititorilor din Republica Moldova.

Sondajul privind TOPUL s-a desfășurat în perioada 20-25 august. Adițional, și-au exprimat părerea și 8 critici literari - Mircea Ciobanu, Emilian Galaicu-Păun, Maria Șleahtițchi, Gheorghe Erizanu, Mihail Vakulovski, Andrei Țurcanu, Vasile Ernu și Dumitru Crudu. Fiecare dintre ei au format câte un top 10 romane basarabene, unde prima poziție din top a fost apreciată cu zece puncte, iar poziția 10 - cu un punct. Criticii nu au avut dreptul să-și voteze propriile romane pentru a evita conflictul de interese.

Toate titlurile romanelor, menționate în topurile criticilor literari, au fost incluse într-o singură listă, care a fost propusă publicului pentru vot în cadrul unui sondaj de UNIMEDIA.

Notă:
 În listă apar mai multe publicații decât 10, deoarece unele din ele au adunat punctaj egal.

Iată TOPUL final după cumularea voturilor din sondaj (peste 1000 de voturi) și cele acordate de criticii literari.





Cum s-a votat:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trandafirii

Câțiva trandafiri încă înfloriți în plină toamnă în stradă. Copyright: Ecaterina Ștefan