miercuri, 27 noiembrie 2013

Azi m-am întîlnit la teatru cu mama Ecaterinei Bargan si am vorbit despre prietena noastră.
Cum e la Galaţi, Ecaterina?
Şi ce mai faci?

5 comentarii:

  1. E frumos la Galati. A fost frumos, pana m-am obisnuit. Fac bine. Incerc sa invat logic, din cat mai multe surse, ceea ce imi va fi necesar pentru intelegerea de mai departe a farmacologiei, disciplina de baza a farmaceuticii, care inglobeaza mai toate materiile pe care le-am studiat in ultimii ani. Stiinte biomedicale de la 8 la 22, apoi jumatate de ora lectura din literatura. Am terminat de citit recent Soare si otel a lui Yukio Mishima si mi-a placut felul lui organic de a descrie senzatiile uneori prin simple miscari sau ipostaze ale corpului, alteori prin alegorii precise. E un eseu despre cum a reusit sa se detaseze de cuvinte, ducandu-si la limite corpul, prin forta fizica, purificarea constiintei. Acum citesc "Candidatii la fericire" de Ileana Vulpescu. Unele povestiri de aici chiar ma lasa masca.

    Voi ce faceti?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pregatesc lansarea unei noi antologii, Ecaterina. Autobuzul 100. In care au intrat texte scrise la tabara moldo-germana din toamna. Sunt 10 autori. Si, stii, ma plimb si citesc mult. Unii dintre cei mai buni prieteni ai mei de azi sunt copiii de la clubul poetilor copii.Mi-e dor de zapada. Si de ateliere in ninsoare. Tu pe unde te plimbi? cum sunt colegii tai?

    RăspundețiȘtergere
  3. Am un parc foarte frumos langa camin si la Dunare imi place sa ma plimb. E un loc care imi aduce liniste si imi improspateaza mintea.
    Suntem vreo 40-50 in total. A fost selectia dura in anul acela, astfel incat 90 la suta sunt bursiere. E si in Galati un loc ok pentru invatat. Se invata oriunde, daca vrei, dar ma simt atasata de Univ din Constanta si oamenii de acolo si de mare, mai ales, motiv pentru care voi incerca sa ma transfer inapoi la anul. Am inteles ca am aceasta posibilitate. In orice caz, chiar daca raman, e bine, pentru ca aici am mai mult timp pentru studiu individual.
    Si mie mi-e dor de niste sesiuni de scris, alaturi de oameni care stiu sa o faca bine.

    RăspundețiȘtergere

Trandafirii

Câțiva trandafiri încă înfloriți în plină toamnă în stradă. Copyright: Ecaterina Ștefan