sâmbătă, 9 august 2014

recomand un roman

 Firesc, de Petru CIMPOESU. Este un splendid roman de dragoste intr-o lume gri, intunecata, opresiva, represiva, asudata, razbunatoare, plina de mecegaiuri. Se citeste dintr-o inghititura, Dupa Matei Iliescu, romanul lui Radu Petrescu,  nu am mi citit de mult un roman romanesc la fel de frumos.

Iata ce mai spun si altii despre acest roman.
 
„Romanul e incontinuu hranit – de aici forta lui – cu o sumedenie de observatii din acelea ce dau substanta prozei adevarate si arata ca autorul stie foarte multe despre lumea – din jur si cosmica, exterioara si interioara – in care traieste.” (Valeriu Cristea)
 
„Jurnalul Iuniei da cel mai bine masura disponibilitatilor artistice ale prozatorului. Aflam aici o stiinta impecabila de a surprinde banalitatea de care se inconjoara lumea si care devine noua sa mitologie, dar si capacitatea de a evoca fragmente de trecut in toata prospetimea si naturaletea lor (...). In genere, Petru Cimpoesu are o capacitate indiscutabila de a transcrie realitatea si, chiar cind aceasta iese din tiparele obisnuite, impresia de firesc este coplesitoare.” (Radu G. Teposu)
 
„Petru Cimpoesu mi se pare cel mai in forma prozator roman al momentului. Si nu cred ca spun o vorba mare. In fond, cati dintre scriitorii nostri au reusit sa dea, succesiv si intr-un interval de doar sase ani, trei romane precum Povestea Marelui Brigand (2000), Simion liftnicul (2001) si Christina Domestica si Vinatorii de suflete (2006)? ”(Andrei Terian)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trandafirii

Câțiva trandafiri încă înfloriți în plină toamnă în stradă. Copyright: Ecaterina Ștefan